Slowing Climate Change through Better Farming: Early Results of the “RT-REDD Consortium”

15 de agosto de 2012

ago 15, 2012

Claudia Stickler, Daniel Nepstad, Marcelo Stabile, Andrea Azevedo, Tracy Johns

Most of the world’s tropical forests and carbon emissions from deforestation are in nations or states that are developing REDD+ programs to slow deforestation as their farmers prepare to certify their farms under one of the agricultural commodity roundtables.

These parallel processes could become self‐reinforcing, slowing deforestation, lowering greenhouse gas emissions, while improving the sustainability and social benefits of agricultural systems. But they are currently disconnected.

Baixar (sujeito à disponibilidade)

Download (subject to availability)

Veja também

See also

Posición conjunta sobre los pueblos indígenas y las comunidades locales y REDD+

Posición conjunta sobre los pueblos indígenas y las comunidades locales y REDD+

El IPAM, junto con las instituciones asociadas: Conservation International, Environmental Defense Fund, Woods Hole Research Center y The Nature Conservancy, ha elaborado cuatro documentos de posición común sobre cuestiones de política en la REDD. Esto es sobre la posición conjunta sobre los Pueblos Indígenas y las Comunidades Locales y REDD+.

Nota técnica – Amazônia em chamas

Nota técnica – Amazônia em chamas

O fogo é um elemento comum na paisagem rural brasileira. Usado para limpar áreas recém-desmatadas e outros tipos de terreno, como pasto, frequentemente escapa ao controle e queima o que não deveria queimar (Nepstad et al., 1999). Na Amazônia não é diferente. Sua incidência na região está diretamente relacionada à ação humana e as chamas costumam seguir o rastro do desmatamento: quanto mais derrubada, maior o número de focos de calor.