Sociobiodiversidade e Agroecologia da Amazônia – Resultados do Projeto Mercados Verdes e Consumo Sustentável

21 de julho de 2020

jul 21, 2020

Alexander Rose, André Machado, Cláudia de Souza, Gunter Viteri, Luciana Rocha, Tatiana Aparecida Balzon, Marizilda Cruppe, Anelise Stumpf, Thiago Basso, Mariana Bitencourt Santos, Neide Rigo, Julia Monsquer Lumina, Silene Fortini, Paulo de Araujo, acervo de fotos: GIZ, ICMBio, Ministério da Agricultura, Pecuária e Abastecimento (Mapa)

Esta publicação apresenta um resumo das principais atividades e resultados atingidos pelo projeto de cooperação técnica Mercados Verdes e Consumo Sustentável, entre a Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit – GIZ GmbH e o Ministério de Agricultura, Pecuária e Abastecimento (Mapa), com apoio do Consórcio Eco Consult/IPAM. A iniciativa visa ampliar o acesso ao mercado para produtos
da sociobiodiversidade e da agroecologia de cooperativas e associações de agricultores familiares, povos e comunidades tradicionais da Amazônia.

Esta edição foi elaborada pela equipe do Projeto Mercados Verdes e Consumo Sustentável, com o apoio da Cooperação Alemã para o Desenvolvimento Sustentável (GIZ) e do Ministério da Agricultura, Pecuária e Abastecimento (Mapa), em colaboração com o Consórcio Eco Consult/IPAM. O acervo de imagens contou com a parceria também de órgãos como o Instituto Chico Mendes de Conservação da Biodiversidade (ICMBio) e de jornalistas do jornal O Globo.

Baixar (sujeito à disponibilidade)

Download (subject to availability)

Veja também

See also

Forest health and global change

Forest health and global change

Humans rely on healthy forests to supply energy, building materials, and food and to provide services such as storing carbon, hosting biodiversity, and regulating climate. Defining forest health integrates utilitarian and ecosystem measures of forest condition and...

Indigenous Peoples and the Reducing Emissions from Deforestation and Forest Degradation (REDD+) mechanism in the Brazilian Amazon – Subsidies to the Discussion of Benefits Sharing

Indigenous Peoples and the Reducing Emissions from Deforestation and Forest Degradation (REDD+) mechanism in the Brazilian Amazon – Subsidies to the Discussion of Benefits Sharing

The purpose of this publication is to provide a better understanding on the contribution of indigenous perspectives to the discussion of REDD+ benefit sharing, based on some indig- enous’ points of view and experiences of the Amazon indigenous peoples in Brazil. More specifically, the aim from a participatory and consultative process is to provide support for the construction benefit sharing models for REDD+ programs, which actually promotes inclu- sion of these people, focusing on the Brazilian context.