Amazônia em chamas 5: o que queima, e onde

3 de agosto de 2020

ago 3, 2020

Ane Alencar, Lucas Rodrigues, Isabel Castro

Como o fogo na Amazônia ocorre, o que ele queima e como evitá-lo, uma vez que piora a saúde da população local, provoca danos ambientais e, num planeta mais quente, pode sair do controle com mais facilidade? Para responder a essas perguntas, é preciso entender a distribuição histórica do fogo nos principais tipos de cobertura da terra na região e sob quais condições são consumidos pelas chamas.

Baixar (sujeito à disponibilidade)

Download (subject to availability)

Veja também

See also

More food, more forests, fewer emissions, better livelihoods: linking REDD+, sustainable supply chains and domestic policy in Brazil, Indonesia and Colombia

More food, more forests, fewer emissions, better livelihoods: linking REDD+, sustainable supply chains and domestic policy in Brazil, Indonesia and Colombia

The triple, intertwined challenges of climate change, the conversion of tropical forests to crop lands and grazing pastures, and the shortage of new arable land demand urgent solutions. The main approaches for increasing food production while sparing forests and...