Rising competition for crop usage presents policy challenges exacerbated by poor understanding of where crops are harvested for various uses. Here we create high-resolution global maps showing where crops are harvested for seven broad use categories—food, feed, processing, export, industrial, seed and losses. Yields for food crops are low relative to other crop-use categories. It is unlikely, given current trends, that the minimum calorie requirement to eliminate projected food undernourishment by 2030 will be met through crops harvested for direct food consumption, although enough calories will be harvested across all usages. Sub-Saharan African nations will probably fall short of feeding their increased population and eliminating undernourishment in 2030, even if all harvested calories are used directly as food.
Fortalecendo a gestão ambiental municipal – Mecanismos financeiros e visibilização de boas práticas
Tendo em vista que as gestões municipais frequentemente possuem escassos recursos humanos, econômicos, estruturais e informacionais para fazer frente a todas essas responsabilidades, essa cartilha busca contribuir para superação desses desafios, especialmente no que se relaciona a captação de recursos para a área ambiental. Essa publicação é resultado de um estudo realizado pelo Instituto de Pesquisas Ambientais da Amazônia (IPAM) em parceria com o Centro de Estudos em Administração Pública e Governo da Escola de Administração de Empresas de São Paulo da Fundação Getúlio Vargas (CEAPG-FGV).